Advokat Massi | FRÅGOR OCH SVAR: VAD KOSTAR EN ADVOKAT?
389
post-template-default,single,single-post,postid-389,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

FRÅGOR OCH SVAR: VAD KOSTAR EN ADVOKAT?

FRÅGOR OCH SVAR: VAD KOSTAR EN ADVOKAT?

Fråga:

Vad kostar det att anlita en advokat?

Svar:

Det är beroende på vilken hjälp man behöver. Till exempel står staten för kostnaderna om advokaten är förordnad som målsägandebiträde, särskild företrädare, eller offentlig försvarare.

I civilrättsliga mål, till exempel vårdnadsmål, brukar advokaten/juristen kunna utfå ersättning från klientens hemförsäkring/rättsskydd. En viss del måste dock betalas av klienten i form av självrisk. Om det inte finns någon hemförsäkring kan advokaten/juristen förordnas som rättshjälpsbiträde, beroende på de ekonomiska förhållandena hos klienten. Även i dessa fall måste klienten stå för en del av kostnaden.

Många advokater/jurister, erbjuder precis som advokatbyrån Massi, en fri inledande telefonrådgivning där information lämnas angående kostnader. För mer information, kontakta oss.

/advokat David Massi