Hovrätten underkänner tingsrättens bevisvärdering – Narkotikamål

Mannen åtalades för att ha förvärvat kokain i en taxibil. Åklagarens bevisning baserades på en tidigare fällande dom mot taxichauffören samt avlyssnade samtal. Den åtalade invände att han förvisso hade för avsikt att köpa narkotika, men ångrade sig då han inte kom överens om pris med säljaren. Tingsrätten dömde mannen mot hans förnekande. Mannen som var missnöjd med domen kontaktade advokat David Massi för ett överklagande.

Hovrätten frikänner från Narkotikabrott

Hovrätten prövade målet efter överklagande och gick på försvarets linje. I målet fanns inga beslag, inga vittnesiakttagelser, och inget erkännande. Det ansågs inte tillräckligt att chauffören dömts för försäljning av narkotika för att mannen skulle dömas för köp. Mannen frikändes.  Advokat David Massi kommenterar: ”Ingen bevisning – Ingen fällande dom – svårare än så är det inte”.

 

Offentlig försvarare:

Advokat David Massi

Besök vår blogg

Arkiv