SENASTE NYTT! TVÅ VAPEN BLEV ETT!

En man åtalades för grovt vapenbrott genom innehav av två grovkalibriga vapen. Mannen erkände det enda vapnet men förnekade kännedom om det andra. Tingsrätten dömde mannen för innehav av två vapen mot mannens förnekande.  Hovrätten, som gick på försvarets linje, konstaterade att det inte fanns några fingeravtryck, DNA-spår, eller något annat som kopplade det andra vapnet till mannen, ogillade åtalet rörande det andra vapnet. Påföljden sänktes till minimistraff för grovt vapenbrott.

Det är viktigt att domstolarna upprätthåller beviskraven. I det här fallet fanns det mycket som faktiskt talade för att det andra vapnet tillhörde en annan person. Under sådana ska han givetvis frikännas från innehavet av det andra vapnet” – Advokat David Massi

 

Offentlig försvarare:

Advokat David Massi

Besök vår blogg

Arkiv