Advokat Massi | Putativ Nödvärn-Ansvarsbefriande inbillning – AdvokatSnack! Avsnitt 17
1341
post-template-default,single,single-post,postid-1341,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Putativ Nödvärn-Ansvarsbefriande inbillning – AdvokatSnack! Avsnitt 17

Putativ Nödvärn-Ansvarsbefriande inbillning – AdvokatSnack! Avsnitt 17

I veckans avsnitt av AdvokatSnack! diskuteras ämnet nödvärn och putativ nödvärn. Vad är nödvärn och när har man rätt att utnyttja nödvärnssrätten? Vad är ett överhängande eller pågående angrepp? Vad är uppenbart oförsvarligt? Advokat David Massi tar också upp den aktuella domen från Stockholms tingsrätt mot en känd SD-politiker, tillika riksdagsman, som invände att han befunnit sig i en (putativ) nödvärnsituation. I AdvokatSnack! förklarar advokat David Massi juridiken!

GLÖM INTE ATT FÖLJA OSS PÅ YOUTUBE! KLICKA HÄR!