Advokat Massi | SNATTAREN HAR SATT SIN SISTA POTATIS – ADVOKATSNACK! AVSNITT 22
1395
post-template-default,single,single-post,postid-1395,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

SNATTAREN HAR SATT SIN SISTA POTATIS – ADVOKATSNACK! AVSNITT 22

SNATTAREN HAR SATT SIN SISTA POTATIS – ADVOKATSNACK! AVSNITT 22

Den 1 juli 2017 skärptes straffen för ett flertal brott, såsom grovt olaga hot, grov misshandel, synnerligen grov misshandel. Straffminimum höjdes för en del av brotten med 50 %. Varför skärper man straffen? Vad är syftet? Leder hårdare straff till minskad brottslighet? Den 1:a juli infördes även vissa brottsrubriceringar, bland annat rörande snatteri. I AdvokatSnack! förklarar advokat David Massi juridiken!