Senaste Nytt! Tingsrätten ogillar åtal om Våldtäkt och Grov Kvinnofridskränkning

Tingsrätten ogillar åtal om Våldtäkt och Grov Kvinnofridskränkning

En man påstods under en period av ett år ha utsatt en kvinna för upprepade brott i form av misshandel, olaga hot och våldtäkt. Mannen åtalades för grov kvinnofridskränkning och våldtäkt och åklagaren yrkade på ett 3,5 års fängelsestraff. Majoriteten av bevisningen mot mannen grundade sig på kvinnans uppgifter samt ett flertal vittnen som kvinnan hade pratat med. Därutöver fanns chat-trafik och inspelade telefonsamtal som åberopats av såväl åklagaren som försvaret. I egen utredning fann försvaret, genom advokat David Massi, ett flertal omständigheter som bevisade att kvinnans uppgifter var felaktiga. Efter en 5 dagar lång rättegång dömdes mannen till ett kortare fängelsestraff för bland annat olaga hot. Han frikändes dock från de allvarligare brotten, våldtäkt och misshandel.  Mannen, som hade anlitat advokat David Massi som privat försvarare, fick även ersättning för sina rättegångskostnader.

Privat försvarare:

Advokat David Massi

Besök vår blogg

Arkiv