FALLET LILLA HJÄRTAT

I veckans video på advokatsnack diskuterar vi domen mot mamman som stod åtalad för bland annat mord på sin dotter. Fallet har blivit väldigt uppmärksammat i media då omständigheterna i fallet varit extremt berörande. Kortfattat om bakgrunden: En liten flicka blev omhändertagen, med stöd av LVU,  av socialtjänsten kort tid efter födseln. Det bedömdes då att det fanns en påtaglig risk för att flickans hälsa och utveckling skulle komma att skadas om hon var kvar hos de biologiska föräldrarna, pga psykisk ohälsa och substansberoende hos föräldrarna. År 2018 upphörde vården efter ett beslut från Kammarrätten. Flickan flyttades hem under våren 2019, och i januari 2020 påträffades hon död i hemmet (hos de biologiska föräldrarna. Föräldrarna häktades, och kort tid efter att föräldrarna häktades avled pappan i häktet. Förundersökningen fortsatte dock mot mamman och nu har Norrköpings tingsrätt meddelat dom i målet. En dom som innebar att mamman dömdes till 1 år och 9 månaders fängelse. I veckans video går jag igenom hur domstolen kom fram till den påföljden.

 

Besök vår blogg

Arkiv