Advokat Massi | GROVT VAPENBROTT! AVSNITT 45
1546
post-template-default,single,single-post,postid-1546,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

GROVT VAPENBROTT! AVSNITT 45

GROVT VAPENBROTT! AVSNITT 45

Den 1 januari 2018 höjdes straffminimum för brottet Grovt vapenbrott. Straffminimum höjdes från 1 års fängelse till 2 års fängelse. Denna förändring av straffskalan kommer framförallt få effekt för häktningsbeslutet. Fler personer kommer att häktas på grund av reglerna kring obligatorisk häktning. I avsnitt 45 diskuteras dessutom den obalans som råder mellan de olika brotten. I avsnittet jämförs Grovt vapenbrott med Grov misshandel. Det sistnämnda brottet hade fram till nyligen ett betydligt högre straffvärde och ett högre straffminimum än Grovt vapenbrott. Numera är förhållandet dock det motsatta.