Advokat Massi | DÖMD! VILKET STRAFF? Förmildrande omständigheter
1666
post-template-default,single,single-post,postid-1666,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

DÖMD! VILKET STRAFF? Förmildrande omständigheter

DÖMD! VILKET STRAFF? Förmildrande omständigheter

DÖMD! VILKET STRAFF? Förmildrande omständigheter! Hur går det till när domstolen bestämmer vilket straff en tilltalad/dömd skall ha? Hur vet domstolen om en person ska ha 2 månaders fängelse eller 6 månaders fängelse? Vilka omständigheter beaktas vid bedömningen? I dagens avsnitt av ADVOKATSNACK! diskuteras begreppen straffvärde och straffmätningsvärde. I avsnittet tittar vi också närmare på de förmildrande omständigheter som kan bli aktuella vid bedömningen av straffvärdet för gärningen.