KULTURPROFILEN! DÄRFÖR DÖMDES HAN! ADVOKATSNACK!

VARFÖR DÖMDES KULTURPROFILEN? OCH – VARFÖR DÖMDES HAN TILL 2,5 ÅRS FÄNGELSE?

Rättegången mot kulturprofilen kan knappast ha undgått någon. Det är en av de mest omtalade målen under 2018, som handlar om 2 fall av våldtäkt som ägde rum för ett flertal år sedan. Hovrätten meddelade dom i målet i december månad och detta avsnitt av ADVOKATSNACK! behandlar framförallt hovrättens dom. Domen i sig är inte särskilt anmärkningsvärd eller kontroversiell. Hovrätten tillämpade de beviskrav som gäller i brottmål och de krav som högsta domstolen särskilt gett uttryck för i våldtäktsmål. För fällande dom krävs förutom en trovärdig målsägande, stödbevisning. Hovrätten fann att målsäganden var trovärdig och att hennes uppgifter stöddes av muntlig bevisning. Av den anledningen dömdes kulturprofilen för två fall av våldtäkt till 2,5 års fängelse. I veckans avsnitt går jag igenom varför kulturprofilen dömdes, och framför allt, varför han dömdes till just 2,5 års fängelse.

 

Besök vår blogg

Arkiv